Kläder = Terapi?

Konstigt att kläder verkligen kan ändrar ens humör. Jag har känt mig jättehängig under veckan och har bestämt mig att piffa upp mig själv lite genom att klä upp mig lite. Så jag drog på mig en vit skjorta, en kjol som jag har haft förevigt, ett gammal svart bälte och på med bootsen...och vips så kände jag mig genast bättre. Sjukt men sant. Alla på jobbet tyckte också att jag var ovanligt finkläd och frågade om jag hade dejt eller något, men det var endast att få mig själv att må bättre. Och det funkade! Sjukt, men sant!

Testing

Testing

Wasa Allé, Lunchjulbord

Älskar när jobbet bjuder på lunch, och idag skulle det inte vara vilken lunch som helst. Utan det var JULLUNCH! Så efter vårt avdelnignsmötet så vandrade vi tillsammans mot Vasastan för att tillsammans avnjuta denna härliga Jullunchen. Första intrycket var mycket god. Vi hängde av oss kapporna vid garderoben utan någon obligatorisk avgift! (pluspoäng!) Och väl inne i restaurangen så blev vi väldigt välbemötna och hovmästarinnan visade oss  det reserverade bordet. Kort därefter presenterades buffén och det var dags att äta!

Väl framme vid buffén såg det väldigt fint uppdukat ut. Det fanns bl.a. härliga honungsgrilljerad revben och till min positiva överraskning fanns det även röd-, brun- och grönkål. Har nämligen fått reda på att den traditionella rödkålen (för mig som är från Malmö) inte är så vanligt här i västkusten. Sedan så fanns det andra traditionella rätter som kötttbullar, prinskorvar, janssons frestelse, vörtbröd etc. Tyvärr så var höjdpunkten precis vad jag har nämnt ovan. Revbenen och brunkålen var verkligen smaskiga, men resten var en stor besvikelse. Till sist så var det "dessert-buffén" som bestod av choklad-dragerade naturgodis. Helt okej, inget märkvärdigt. Ett minus för att de inte hade några lappar om innehållet. Har en kollega (nöt-allergiker) som hade svårt att se vad han kunde äta. Det slutade med att jag smakade igenom allting för att se vilka som var nöt-fria!

Tack och lov att det var jobbet som bjöd. Servicen vad god och miljön var väldigt trevligt, men tyvärr så var maten inte prisvärt.

Betyg: 2/5


Bästa sättet att hacka hasselnötter!

Vill dela med mig något som jag har upptäckt. Efter att ha bakat "hurtbullen" och gjord hemma gjord musli så har jag upptäckt det bästa sättet att grovhacka hasselnötter.

Here is the secret:

Fryspåsar och hammare!




Häll i önskad mängd hasselnötter i en eller två fryspåsar beroende av kvalitén på påsen.



Sen så är det bara att börja banka till önskad storek.



Ta da! Nu är det bara att använda den precis som du vill!


Alternativ till denna metoden är att stöta nötterna i en mortel (om man nu har en). Det är 1000 gånger enklare och smidigare än att försöka hacka dem med kniv på skärbrädan. Dessutom slipper man jagar efter de små hasselnötter som glider runt köksbänken. Älskar sånna knep som gör livet i köket enklare!

Adios!

"Jossans Hurtbullen"

Jag kan inte få nog av detta brödet! Det är en kollegas recept och jag har bakat den 3 gånger den senaste månaden. Det är den mest lättbakade och safigaste brödet någonsin. Ni måste verkligen baka den för att uppleva hur god den är!

Här delar jag med mig hennes recept:

Jossans hurtbullen (1 limpa)

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt 3%
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt

Sätt ungen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser.  Rör i resten. Häll i smord, avlång form ca 1.5 l . Grädda nedest i ugnen 60 min. Om det börjar se bränt ut, lägg över en bit aluminiumfolie. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk. Gör gärna dubbel sats direkt. Går utmärkt att frysa!

Jag hade bara vanlig havregryn hemma, så jag kompenserade med att byta ut 2 dl av vetemjölet till grahamsmjöl. Dessutom så har jag ingen form, så jag häller ut den på en bakplåtspapper och forma den direkt på plåten. Men det är bara en tidsfråga när jag ska skaffa en avlång form.


Alla torra ingredienser blandade



 


Häll i resterande av ingredienserna



 


Blanda


 


Häll i form (eller på plåt och forma till en limpa). Grädda i 60 minuter



 


Ta Da! Inget pålägg behövs. Endast lite smör....then, your're in heaven!


 




 


Pics from the Pink Party


Jag med Chung och Amanda Berg som anordnade eventen, och det var deras nya kollektion som visades på modevisningen.


Söta Sara och Jag!


Sara blev stylade, både smink och hår. Visst blev hon snygg!


Här är jag med modevinsingen bakom mig!


Innan vi gick ut så tog jag en bild med min K!


Flygvärdinna-outfit!

Nu äntligten kan jag ladda upp bilderna från julfesten! Jag var utklädd till det jag ville bli när jag blev stor: Flygvärdinna!
Jag vann faktiskt för snyggaste outfit! Så det var väl inte helt illa!

Sara är utklädd till spådam och jag flygvärdinna


Hanna - ballerina


Henrik, Jag och Roland som var båda utklädda till kockar


Lördagkväll!

Försökte ladda upp bilder från gårdagens julfest, men kameran strular. Så jag får lägga upp dem imorgon istället. Kan avslöja att jag fick pris för snyggaste outfit! Inte illa vá!? Nu väntar jag på Sara för att göra oss i ordning till Pink Party on the Red month. Ska bli så spännande.

So long....
Chloe

Jobba-outfit

Slänger in en jobba-outfit bild som jag tog för några dagar sen. Jag har en diadem på huvudet som inte riktigt syns på bilderna. Den är en svart rosett på den och är superfin!




X-mas Party!

Julfest på jobbet idag! Ska bli riktigt kul. Temat är "Det jag ville bli när jag blev stor".  Ska lägga upp bilder senare så ni vet vad jag klädde ut mig till.

Testing Dainty Design masks...

Jag hade finbesök i helgen och vi passade på att prova våra nya masker från Dainty Design.

Vi började med att välja ut vilka vi vill prova.

    

Sedan så la vi på masken.
    


Så här roliga ser vi ut när vi har lagt på masken.
  

Efter 15-20 minuter så såg vi så här lyckliga ut:
    

Hahaha, det var ju kul att använda masken, framför allt när man har sällskap så att man inte är ensam om att ser ut som Phantomen på Operan! Effekten då? Jo, min rosenmask var riktigt härligt (men jag föredrar Lavender masken). Huden känner sig riktigt återfuktat och Kim sa att jag även fick en fin lyster! Kims ansikte såg också riktigt härligt återfuktat ut. Vi kom fram till att det är bra med mycket fukt eftersom den gör huden mjuk och elastiskt samt förebygger mot rynkor. Så det blir nog fler masker i framtiden.


RSS 2.0